Izložba Arheološkog muzeja Istre "Istra, lav i orao" ostaje otvorena do 31. siječnja 2016. godine u Svetim Srcima
Izložba "Istra, lav i orao" koja je otvorena od 2. srpnja u pulskim Svetim srcima ostaje s otvorenim vratima za sve posjetitelje i publiku do 31. siječnja 2016. godine.
Ovaj projekt Arheološkog muzeja Istre i suradnika realiziran je kao izložba na tri jezika (hrvatski, engleski i talijanski) i postavljena je u jednom od najljepših galerijskih prostora u Hrvatskoj koji je poznat po brojnim uspješnim i nagrađivanim izložbama, među kojima posebno treba istaknuti "Pula – rađanje grada", "Ki sit ki lačan", "Numen", "Hrvatski apoksiomen", "Histri u Istri" i "XYZT".

Izložba "Istra, lav i orao" je postavljena na znanstveno-popularni način, uz rekonstrukcije i moderna tehnološka pomagala kao što su 3D rekonstrukcije, hologramske projekcije, multimedijalni vodič. Izrađena je i elektronska radna bilježnica. Razne se aktivnosti održavaju u istom prostoru ne bi li se animirala i okupila publika željna doživljaja iz razdoblja od 14. do 18. stoljeća na našim prostorima.
Izložba je također prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, a prati je i znanstvena publikacija na tri jezika te popularni katalozi na četiri jezika.

Do danas je izložbu "Istra, lav i orao" posjetilo gotovo 7.000 posjetitelja. Veliki interes izložba postiže kod mlađih posjetitelja osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Upravo je i to još jedan razlog zašto se odlučilo produljiti vrijeme trajanja izložbe u nadi da će svi zainteresirani, organizirano sa školama, ili u privatnom aranžmanu, pogledati ovu interesantnu izložbu.
Naravno, pozivamo i sve ostale, stanovnike i goste Istre da posjete izložbu koja će im prošlost dočarati na sasvim drugačiji način, da izložbu pogledaju do 31. siječnja 2016. godine.

Vrlo je važno spomenuti autorice izložbe, a one su Ondina Krnjak i Tatjana Bradara, a sudjelovanje i realizaciju izložbe omogućili su i sljedeći partneri: Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula i Turistička zajednica Pule, Strukovna škola iz Pule, Škola primjenjene umjetnosti iz Pule. Također su vrlo posebni partneri koji su podržali projekt: Arenaturist, Uniline, Hotel Amfiteatar i izdavačka kuća Forum. Prepoznatljivosti izložbe zasigurno su pomogli i naši medijski partneri na ovom projektu, a oni su: HRT Radio Pula, Radio Istra, Radio Maestra, Glas Istre, La Voce del Popolo, portal Istarski.hr i Regional Express te telivizije TV Nova i TV Istra.

U izložbi je predstavljena Istra kada je bila podijeljena između Mletačke Republike i Kuće Austrije. Iz tog razdoblja možete poslušati glazbu, pogledati kako su se neki stanovnici iz tog razdoblja odijevali, igrali, hranili se te ostale dijelove svakidašnjice stanovnika s istarskog poluotoka. Čime su se ljudi bavili, koje gospodarske grane su bile razvijene, što ih je interesiralo, ... odgovore na ta, i brojna druga pitanja, dobit ćete na ovoj izložbi.

Dođite i uživajte u otkrivanju novog vijeka u Svetim Srcima! Vrata izložbe "Istra, lav i orao" su otvorena do 31. siječnja 2016. godine.