Hologram Antoina De Villea u Augustovom hramu poziva posjetitelje na izložbu
Kao dio nedavno otvorene izložbe Arheološkog muzeja Istre pod nazivom Istra, lav i orao, oplemenjen je i postav unutar Augustrovog hrama. Naime, tamo je postavljen hologram koji predstavlja Antoina De Villa, francuskog vojnog inženjera i graditelja utvrda (Toulouse, 1596. – ?, 1674). Djelovao je u službi Mletačke Republike, a izradio je nacrte te započeo i pratio gradnju utvrde u Puli od 1630. do 1633. godine. Danas je u toj utvrdi smješten Povijesni i pomorski muzej poznat po nazivu Kaštel.

Hologram će biti u Augustovom hramu za vrijeme cijele ljetne sezone kad je i redovno otvoren za brojne turiste i ostalu poubliku.
Hologram Antoina De Villa govori na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku, te prijevod njegovog govora glasi: "Arheološki muzej Istre vas poziva da u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca posjetite izložbu Istra, lav i orao. U jedinstvenom ambijentu i uz pomoć najsuvremenije tehnologije osjetite dašak vremena od 14. do 18. stoljeća, kada je Istra bila podijeljena između Republike sv. Marka i Kuće Austrije, snažnih vladara koji su ostavili neizbrisiv trag na ovdašnji život. Po prvi puta na jednome mjestu moći će te vidjeti rekonstruiranu renesansnu plemićku kuću, izlov tune u pulskoj luci, freske, sakralnu skulpturu i nabožne predmete te uživati u renesansnoj i baroknoj glazbi."

Poseban i atraktivan način koji primijenjuje suvremene tehnologije još je jednom dokaz za izvrsnost prilikom prezentiranja izložbi koje nastaju u organizaciji Arheološkog muzeja Istre.

Brojne su informacije, vizualni prikazi, interaktivne točke te aktivnosti i radionice ove izložbe koje će vas voditi kroz Novi vijek na istarskom poluotoku.
Izložba će biti otvorena do 15. studenoga 2015. godine. Ulaznica će iznositi 20 kuna za odrasle, a 10 kuna za djecu. Izložba će u ljetnim mjesecima, od srpnja do rujna biti otvorena od 9 do 23 sata, a listopad i studeni od 9 do 21 sat.
Dizajner izložbe je Noel Mirković. Autorski tim čine Ondina Krnjak i Tatjana Bradara.

Pratite stvaranje izložbe te aktivnosti izložbe od otvorenja nadalje na:
FaceBook adresi: https://www.facebook.com/pages/Istra-lav-i-orao
Web stranici: www.istralavorao.hr
YouTube kanalu: Istra, lav i orao